Novosti.

Kaj vse prirejamo in kaj vse bi zamudili, če nebi bili pravočasno obveščeni.
Ne spreglejte novosti ki jih objavljamo za vas (kratko in jedrnato):


12. Jan 2014 - Nove zgoščenke na voljo: NAJOUA, Deveteronog (2014)
Zasedbo Najoua sestavljata Ana Kravanja in Samo Kutin, oba v številnih projektnih in stalnih zasedbah že dlje dejavna na domačih širjavah etno, ljudske, poulične in improvizirane godbe. Njuna avtorska inštrumentalna glasba za štirinajst kalimb si kot izhodišče jemlje telo tega izvorno afriškega inštrumenta. Nadaljnja, nikoli izumetničena serija metod tako repetitivno minimalistične kot lirične glasbene gradnje, improvizacije, prirejanja inštrumentov ter ne nazadnje tudi dobra mera zdrave hudomušnosti in humorja spleteta skrbno in radostno načrtovano varno in domačno gnezdo kalimbi. Za podlago po vplivih eklektično glasbo poleže v smiselno zmes njunih osebnosti, njunih glasbenih trmoglavosti in zunajglasbenih zanimaj, denimo izdelovanja glasbil – tudi kalimb in širše ustvarjalnosti. Najoua je v letu 2012 izdala v širši skupnosti izjemno toplo sprejet prvenec Tojevsekarsespomnim, le v minulem letu odigrala trideset koncertov doma in v tujini, pravkar pa je pri založbi Klopotec izšel tudi novi album Deveteronog. Na voljo njun drugi (2.) album, katerega lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Deveteronog.


20. Sep 2013 - Nove zgoščenke na voljo: FEEDBACK, Skrivnost (2013)
Po nekaj več kot treh letih je luč sveta uzrl nov, že četrti studijski album skupine Feedback, ki nosi ime Skrivnost. Na plano so tako prišle vse skrivnosti skladb, ki so se neobjavljene skrivale od samega začetka ustvarjanja skupine. Na zgoščenko Skrivnost so umestili sedem skladb iz njihovega zgodnjega ustvarjanja, ko so delovali še kot trio. Plošček bo gotovo poslastica za tiste, ki Feedback spremljate že od samih začetkov, seveda pa tudi za vse, ki prisegajo na “vintage” zvok in inštrumente. Člani si radi dajo duška in uživajo v virtuoznih dolgih solažah, katerih ne manjka tudi na novem albumu Skrivnost. Vse skladbe so bile posnete v letih 2012 in 2013, ko so si člani skupine privoščili koncertni premor, saj so se zaradi mnogih obveznosti le tako lahko posvetili nastajanju novega albuma. Vse skladbe so bile posnete v živo, brez nasnemavanja. Naslovnico albuma Skrivnost krasijo kolaži slik, katere je skupina sama naslikala (akril na platno). Na voljo novi (4.) album skupine FEEDBACK, katere lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Skrivnost.


13. Sep 2013 - Nove zgoščenke na voljo: ETNOPLOČ, Across the border, Live (2011)
Celoten album Across the border ignorira meje, naj bodo politične, nacionalne, mentalne, spiritualne ali tiste v glavah, in v sebi ne glede na poreklo ali pričakovanja meša barve, zvoke, ljudi in inštrumente. Avtorji že s svojim obstojem in delovanjem v drugem kulturnem prostoru, ki je pravzaprav en skupen prostor, ne dovolijo, da bi jih pojem »meja« kakorkoli omejeval. V glasbi, ki jo ustvarjajo in izvajajo, pa to načelo uresničujejo s tem, da v kolaž združujejo različna glasbena izročila, ki so na videz nezdružljiva: jazz standard in blues, ki ju začinijo s tangom, balkanskimi, italijanskimi ljudskimi, židovskimi in skandinavskimi ritmi in harmonijami. Na zgoščenki Across the border se srečata vzhod in zahod, južnjaški temperament trešči v severnjaško liriko, tradicija oplemeniti sodobnost, individualnost se zlije v trio, ... Na voljo ponujamo zgoščenko skupine ETNOPLOČ, katere lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Across the border.


13. Jul 2013 - Nove zgoščenke na voljo: A.ŠI.Q (Ana Šimenc kvartet), Connection - (2013)
Album Connection je korak v novo smer, v katero se zasedba, ki obstaja in deluje že polnih devet let nespremenjena, pred njim še ni podajala. Meditativnost, ki je tu prisotna, je zasedbi nekaj novega. Odprte forme, ki dopuščajo, da solist zares lahko izvira iz sebe, se predstavi in pove svojo zgodbo, so tu najpomembnejši podatek. Teme, ki s svojo preprostostjo in nedvoumnostjo vstopajo in izstopajo pa poskrbijo, da rdeča nit skladb ostaja in drži poslušalca pozornega in radovednega. Na albumu tako najdemo cikel skladb, zbranih pod streho z imenom Suita humanica (avtorice Ane Šimenc), katere bistvo izražajo že posamezni naslovi skladb te velike celote. Poleg nje se na plošči nahajata tudi skladbi Enosa Kuglerja Uneven surface in Gorazda Pintarja Before and after. Na voljo ponujamo zgoščenko skupine A.ŠI.Q, katere lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> CONNECTION.


15. Maj 2013 - Nove zgoščenke : BRENCL BANDA, Vetrova svatba - (2013)
Veter lahko piha iz vseh smeri. Lahko oplodi, pogreje, ohladi in razmeče, kar si želi. Veter je neustavljiva moč, ki nam prinaša in odnaša. Objame kogar hoče in zaprosi kogar hoče. Vsi smo njegovi svatje. Skladbe, ki so na plošči, je Veter nanosil iz vseh smeri širnega sveta, da bi bila njegova svatba čim bolj pisana. Kot je veter lahko radoživ in hiter, otožen in pomirjajoč, prav tako so skladbe različno razpoložene in so bile kot celota povabljene na Vetrovo svatbo. Na voljo njihov drugi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Vetrova svatba8. Apr 2013 - Nove zgoščenke : SAMOANA, Ni ravno najboljši kraj za pristajanje na drevesih /
Not really the best place for landing on trees - (2013)

Samo Kutin in Ana Kravanja sta člana različnih zasedb in improvizacijskih sestavov, skupaj pa tvorita tudi zasedbo Najoua (glasba za kalimbe). Tokrat sta kot duo v instrumentalni avtorski glasbi združila zvoke hurdy gurdy-ja in violine, repetitivnejšim melodičnim vzorcem hurdy gurdy-ja pa je Samo pri štirih skladbah z nasnemavanjem dodal še harmonij. Tako za nasprotje kot dopolnjevanje poskrbita improvizirani skladbi ''tik nad gladino'', kjer je hurdy gurdy igran s kontaktnim mikrofonom in ''na tirih'', kjer improvizacijo soustvarja Ana na violini. Čeprav madžarsko srednjeveško glasbilo hurdy gurdy na plošči najde svoje zvočno mesto pri vseh skladbah, je violina nepogrešljiva pri razširjanju zvočne pokrajine. Na voljo njun prvi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Ni ravno najboljši kraj za pristajanje na drevesih / Not really the best place for landing on trees6. Mar 2013 - Nove zgoščenke : DRUMARTICA, Drumartica I. (2012)
Drumartica je ena najprepoznavnejših evropskih tolkalnih zasedb v zadnjem času. Po uspehih na prestižnih tekmovanjih v Luxembourgu (IPCL) in Bolgariji (PENDIM) je duo koncertiral v ZDA, Rusiji in širom Evrope v pomembnih dvoranah kot so Carnegie Hall v New Yorku, Berlinska Filharmonija, Auditorio de Tenerife in Hermitage Theater v St. Petersburgu. Simon Klavžar in Jože Bogolin sta se izpopolnjevala na Visoki šoli za glasbo v Münchenu pod mentorstvom prof. dr. Petra Sadla, enega najuspešnejših tolkalcev v svetu danes, ter pod mentorstvom članov Ensemble Moderna v Frankfurtu. Skupno muziciranje za zabavo od leta 2006 je čez nekaj let preraslo v veliko prepoznavnost ter duo pripeljalo do izjemnih uspehov na mednarodnih prizoriščih. Na voljo njun prvi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Drumartica - Drumartica I.20. Feb 2013 - Nove zgoščenke : BAKALINA, Žbrejnkl (2013)
Po dobrih treh letih delovanja nam Bakalina predstavlja svoj tretji album. Duo tudi tokrat ostaja zvest harmoniki (Renata Lapanja) in glasu (Jani Kutin), s katerima ohranja preprostost svoje glasbe, vendar pa nam postreže s povsem novimi zgodbami in razmišljanji. Skupek dvanajstih pesmi nosi naslov Žbrejnkl, ki je narečna beseda za pomemben del zvonca. Zvonovi brez žbrejnkla namreč ne bi nikoli zvonili. Bakalinin žbrejnkl se skriva v zvoncu podivjane koze, hkrati pa udarja po tistih cerkvenih zvonovih, ki so pred natanko tristo leti pozivali kmete k Tolminskemu puntu. In ko nas ravno obvaruje pred hudo uro, nam v daljavi že naznanja zadnjo uro; enkrat nas nasmeji in pouči, spet drugič razjezi in užalosti; vedno pa nas vabi, da mu prisluhnemo. Na voljo njun tretji album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Bakalina - Žbrejnkl.31. Dec 2012 - Nove zgoščenke : TMINSKI MADRIGALSTI, Tminski madrigalisti (2012)
Tminski madrigalisti so pričeli z delovanjem jeseni leta 1996. Gojijo fantovsko zborovsko petje, ki ga občasno spremljata kitara in flavta. Na samem začetku je šlo v prvi vrsti za nekakšno Monty Pythonovsko parodiranje "pravih" pevskih zborov in čeprav so prvotno idejo hitro prerasli in nadgradili sta parodija in humor vseeno ostali pomembni prvini njihovega izraza. Glasba je v celoti avtorsko delo, čeprav precej spominja na ljudsko. Si pa fantje včasih le izposodijo kakšen tradicionalen napev, ki ga nato priredijo na svoj način. Besedila, ki so napisana v tolminskem narečju - tminščini, večinoma govorijo o dogodkih iz vsakdanjega življenja in zgodovine, kar nekaj pa je takih, ki opevajo kar madrigaliste same. Ob ustanovitvi je zasedba štela osem, včasih tudi devet glasov, z leti pa se je število članov zmanjšalo in danes nastopajo kot kvintet. Na voljo njihov prvi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Tminski madrigalisti.6. Nov 2012 - Nove zgoščenke : LUNIN MED, Po lougi lejče (2012)
Lunin med je glasbeno popotovanje s slovensko ljudsko pesmijo in zvočili ter glasbili sveta. Z Matejo Gorjup in Samom Kutinom. Na voljo njun prvi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Po lougi lejče.21. Dec 2012 - Motnje
Izgleda da se je napovedani konec sveta poigral tudi z našim sistemom, saj je bilo kratek čas (ampak res kratek čas) mogoče moteno naročanje in prav zna se zgoditi, da kakšnega vaših zahtevkov naročil nismo prejeli. Èe se je to zgodilo vas prosimo da se nam oglasite na mail ( info@macefizelj.si )v kolikor menite da vašega naročila še vedno niste prejeli po pošti. Hvala za razumevanje!26. Nov 2012 - Slikanica na voljo! - KLARISA JOVANOVIÆ - Dvanajst mesecev
Dvanajst mesecev, dvanajst štirivrstičnic, ki gredo kar same v uho. Pesmice slikovito in hudomušno opisujejo značilnosti mesecev. Besedilo dopolnjujejo prelepe ilustracije akademske slikarke Maje Šubic, pesmi pa je napisala pesnica, glasbenica in književna prevajalka Klarisa Jovanoviæ, ki del svoje ustvarjalnosti namenja tudi otrokom. Lepo praznično darilo za otroke od šestega do osmega leta (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj:
>>> Dvanajst mesecev.
6. Nov 2012 - Nove zgoščenke : APPLESAUCE LORRAINE, Summer hits (2012)
Applesauce Lorraine sestavljajo trije člani (boben, kitara, bas/vokal), ki so se glasbeno spoznali na mnogih jam session-ih, na katerih so odkrili skupen ustvarjalni miselni tok, kasneje pa tudi skupno vizijo glasbe in prihodnosti v splošnem. Glasba, ki jo izvajajo (fuzija rocka, bluesa in funka), je izključno avtorska in vsekakor predstavlja nekaj svežega, pa vendar poslušljivega na področju sodobnih glasbenih stvaritev. Na voljo njihov prvi EP album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Summer hits.8. Okt 2012 - Nove zgoščenke : PASTICHON - Kratko ampak sladko (2012)
Pastichon je štiričlanska zasedba o kateri veliko pove že njeno ime. Pastiche je beseda za umetniško delo, ponovno sestavljeno iz že znanega, imitacija, predelava z namenom ponovne uporabe. Na ta način trije fantje in dekle ustvarjajo avtorsko glasbo. Vsak prinese k skupini neko svojo idejo o glasbi, to kar poslušajo, se vtisne v njih in vpliva na to kaj sami ustvarjajo, ker so njihovi okusi zelo različni, je tudi glasba raznolika. Po petih letih, v katerih zasedba menja ime in nekatere člane, je končno napočil čas za prvi album z naslovom "Kratko ampak sladko". Na njem boste našli devet avtorskih skladb z besedili v slovenščini, angleščini in celo francoščini. Žanrsko se nekako gibljejo med rockom in popom z občasnimi odkloni k drugim zvrstem. Na voljo njihov prvi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Kratko ampak sladko.4. Jul 2012 - Nove zgoščenke : SNEŽET - Z Galienč pa pride ... (2007)
Vokalna skupina Snežet prihaja s Tolminskega in šteje desetero pevcev. Fantje so se zbrali na jesen leta 2001, pričeli prepevati slovenske ljudske in dalmatinske pesmi, s petjem obujati pozabljene ljudske običaje, predvsem pa razveseljevati vsakogar, ki bi jim želel prisluhniti. Njihov repertoar danes sestavljajo slovenske, dalmatinske, nabožne ter tudi lastne pesmi z ljudsko tematiko. Julija 2007 so dočakali izid svoje prve CD-plošče z naslovom Z Galienč pa pride …, na kateri se nahaja 23 slovenskih in dalmatinskih ljudskih skladb, ki so jih posneli spomladi v cerkvi na Logarščah. Na voljo njihov prvi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Z Galienč pa pride ....2. Jul 2012 - Nove zgoščenke : Najoua - Tojevsekarsespomnim (2012)
Duo NAJOUA je glasbeni projekt Ane Kravanja in Sama Kutina. Avtorsko glasbo izvajata na štirih, pri nas izdelanih kalimbah, ki so sicer tradicionalen afriški instrument. Skladbe so izrazno dinamične, raznolike v prepletanju ritmičnih in melodičnih variacij na trinajstih tonih kalimbe in vključujejo improvizacije, iz katerih se tudi porajajo. Od ponavljajočih se, v trans ponašajočih kompozicij, se glasba prelevi tudi v igrive humorne viže in nenavadne zvoke, ki izhajajo iz eksperimentiranja. Na voljo njun prvi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Tojevsekarsespomnim.2. Jul 2012 - Nove zgoščenke : MARKO HATLAK - Music for accordion (2010)
Obdobje zadnjih desetih let se v Hatlakovem koncertiranju odseva skozi raznovrsten repertoar, ki ga kljub pestrosti vztrajno goji z dobršnjo mero premišljenosti in poglobljenosti ne glede na projekt, ki se ga loteva. Njegov repertoar zavzema izvajanje baročne, renesančne in sodobne glasbe, saj je interpretacija klasične glasbe tisti testament, h kateremu se vedno znova vrača, ga raziskuje in se vanj poglablja. Na voljo album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Music for accordion.

1. Jul 2012 - Pavza
Zaradi tehničnih motenj smo bili za kratek čas primorani "zamrzniti" naše spletno delovanje (z objavo novosti), vendar se že vračamo z novo ponudbo svežih novosti! Vsem se opravičujemo za morebitne nevšečnosti, potrudili se bomo da bomo v nasednjih dneh pripraviti še "čakajoči" program! Hvala avtorjem za vaše razumevanje.6. Mar 2012 - Nove zgoščenke : SAETA - Sotočja / Confluences (2007)
Ko se skupaj dobijo prekaljeni glasbeniki, bolje rečeno raziskovalci zvoka oziroma ustvarjalci ambienta, in flavtistka, ki jo večina ljudi pozna iz pop sveta, si človek lahko misli marsikaj. Ampak pomembno je, kar se sliši. In kaj se sliši ? Nič. Zakaj nič? Ker so zvoki, ki jih ustvarja SAETA, tako naravni, tako del nas, da jih komaj zaznamo. Toliko so del našega genoma, da se nam zdijo samoumevni. Le v trenutkih, seveda pa najbolje v živo, začutimo, da za temi šumi stojijo ljudje. To so ljudje, ki so znali prisluhniti in v naš vsakdanjik prevesti zvoke, ki smo jih že pozabili. Po dolgih letih ustvarjanja zvočnih krajin je SAETA začutila, da je prišel čas, da vdre v njihov svet tudi človek z glasom kot osnovnim inštrumentom. Ta človek je Tinkara Kovač, ki je prišla še s piščaljo, imenovano flavta, v gozdiček na sotočje Tolminke in Soče. Na voljo album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Sotočja / Confluences.

6. Mar 2012 - Nove zgoščenke : ORLEK - Repete (2012)
Skupina Orlek ima svoj dom v Zagorju ob Savi, v srcu rudarskih revirjev, v osrčju Slovenije. Ime so si nadeli po hribu na samem obrobju Zagorja. Njihova glasba je izvirna mešanica rock'n'rolla, nekakšen »folk punk polka rock«. Pestra instrumentalna zasedba, ki poleg tradicionalne rockovske postave obsega še pihalno sekcijo in harmoniko, pa jih uvršča v etno folk glasbo. Posebnost skupine Orlek so besedila, ki so socialno-humorno obarvana, s številnimi izrazi značilnimi za trpko rudarsko življenje in delo. So zelo komunikativni in hitro vzpostavijo kontakt ter navdušijo občinstvo iz različnih kulturnih okolij. Na voljo album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Repete.

4. Mar 2012 - Nove zgoščenke : UBRANA URBANA - Za v žep (2012)
Èlana skupine Horda grdih pa tudi sicer vsestranska glasbenika Samo Kutin in Tadej Èauševič na zgoščenki ''Za v žep'' predstavljata 8 skladb, ki so se izluščile iz improvizacij igranih na ljubljanskih ulicah. Ubrani zvoki Samovega madžarskega hurdy gurdya ter tarabuke in brenkal izpod Tadejevih rok odzvanjajo urbano glasbo za vsak žep. Na voljo njun prvi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Za v žep.3. Mar 2012 - Nove zgoščenke : Jure Tori, Eduardo Contizanetti, Ewald Oberleitner - Wine Cafe (2012)
Tori, Contizanetti, Oberleitner je alpsko-argentinski trio, ki ga vodi skladatelj in harmonikar Jure Tori, povsem unikaten harmonikar, ki je že pred 22 leti s skupino Orlek začel uvajati nove slogovne trende v glasbi s harmoniko. Internacionalni trio dopolnjujeta legendarni kontrabasist Ewald Oberleitner iz Avstrije in kitarist Eduardo Contizanetti iz Argentine, igrajo pa akustično izvirne skladbe različnih stilov. Trio je nastopal na večjih festivalih, v dvoranah ter klubih po Sloveniji ter Avstriji, med drugim v dunajskem parlamentu ter na dunajskem festivalu Akordeon. Koncertiral je tudi v Veliki Britaniji, Franciji, Italiji, na Hrvaškem. Na voljo album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Wine Cafe.

2. Mar 2012 - Nove zgoščenke : JURE TORI in BOGDANA HERMAN - Èas je (2011)
CD nosi izjemno različne pesmi; različne po vsebini (pripovedne, ljubezenske, šaljive, vojaške …), po čustvih, ki jih prevevajo (vedre, strastne, otožne, hrepenenjske) po ustvarjalcih (avtorske – Tom Waits, The Poques, Chawa Alberstein – in ljudske), po državah, v katerih so bile ustvarjene (Slovenija, Italija, Nemčija, Rusija, Bosna, Izrael, ZDA), pa tudi po interpretaciji. In vendar imajo veliko skupnega. Ta muzika obuja določene arhetipe. Ljudi vsega sveta povezujejo praspomini in čustva, ki so nam vsem enaka, le izražamo jih v različnih kulturah različno. A te razlike so včasih zanemarljive. Na voljo album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Èas je.

1. Mar 2012 - Nove zgoščenke : JURE TORI - TORI TRIO - Najin dan / Our day (2010)
Tori trio jeAlpsko-Balkanski groove trio, katerega vodi komponist in harmonikar Jure Tori, stilsko povsem unikaten harmonikar, ki je začel že pred 21 leti s skupino Orlek uvajati nove stilske trende v glasbi s harmoniko. Internacionalni trio dopolnjujeta legenda na kontrabasu Ewald Oberleitner iz Avstrije in slaven multi tolkalist Ganesh Anandan iz Indije. Trio igra akustične originalne skladbe različnih stilov, avtorja Jurija Torija, z energijo punk banda! Na voljo album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Najin dan.

7. Feb 2012 - Nove zgoščenke : CARNAVAL - Tennis Football Basketball (2012)
Carnaval so slovenski stoner alter blues funk metal rock bend. Èe slučajno ne bi bili nekaj posebnega, pač ne bi bili nič posebnega. Na voljo njihov tretji album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Tennis Football Basketball.
7. Feb 2012 - Nove zgoščenke : CARNAVAL - Carnaval 1 (2010)
Carnaval so slovenski stoner alter blues funk metal rock bend. Èe slučajno ne bi bili nekaj posebnega, pač ne bi bili nič posebnega. Na voljo njihov drugi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> CARNAVAL 1.
7. Feb 2012 - Nove zgoščenke : CARNAVAL - Carnaval 2 (2009)
Carnaval so slovenski stoner alter blues funk metal rock bend. Èe slučajno ne bi bili nekaj posebnega, pač ne bi bili nič posebnega. Na voljo njihov prvi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> CARNAVAL 2.
1. Dec 2011 - Nove zgoščenke : Tomaž Grom - Sonce in sončice po vsem svetu (2008)
Tomaž Grom je uglasbil domišljijsko bogate, barvite in prisrčno navihane Pavčkove verze za otroke prvenstveno za otroško predstavo režiserke Tijane Zinajiæ. Šest pesmi iz zbirke Sonce in sončice pa je s prevodom v tuj jezik (japonščina, romunščina, albanščina, makedonščina, danščina, ruščina) in z raznovrstnimi izvajalci dobilo še svojo neslovensko različico. Izvajalci: Vesna Zornik, Vesna Pernarčič Žunič, Matija Vastl, Rok Matek, Gregor Gruden, Nuka Grom, Aria Bragalini, Devi Bragalini, mladinski pevski zbor OŠ Poljane pod vodstvom Lucije Kržišnik, Ljuben Dimkaroski, Jette Ostan Vejrup, Nagisa Moritoki, Adrian Aziri, Gordana Bobojeviæ, Irina Guščin, Aleksander Guščin, Aksinja Guščin in Marjan Stanič. Na voljo njegov album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> SONCE IN SONÈICE.


1. Dec 2011 - Nove zgoščenke : Tomaž Grom in Seijiro Murayama - Nepretrganost
Kontrabasist Tomaž Grom je umetniški vodja Zavoda Sploh, ki se ukvarja s produkcijo glasbenih in uprizoritvenih umetnosti, ter z izobraževanjem in založništvom. Ustvaril je avtorsko glasbo za več gledaliških, plesnih in lutkovnih predstav. Kot improvizator je nastopal s številnimi evropskimi glasbeniki. Seijiro Murayama je eksperimentalni glasbenik, skladatelj ter improvizator na tolkalih. Sodeluje v številnih zasedbah z različnimi priznanimi glasbeniki, skladatelji, umetniki zvoka in tudi s plesalci, slikarji, filozofi ter videoumetniki. Vodi tudi delavnice o improvizirani glasbi. Zgoščenka Nepretrganost je izšla pri zavodu Sploh v koprodukciji z založbo L`innomable. Na voljo njun album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> NEPRETRGANOST.


23. Nov 2011 - Nove zgoščenke : SALAMANDRA SALAMANDRA - Èrn trn
Po nekaj letih zatišja se z novo diskografsko izdaja vrača skorajda legendarna severno-primorsko-gorenjska naveza Salamandra Salamandra, ki je v preteklosti navduševala s svojevrstno mešanico hipijske improvizacije, psihedeličnega rocka, hibridnih ljudskih glasb in predvsem razbrzdanega zvočenja raznolikih barv. Na sveži plošči »Èrn Trn« se predstavljajo v rahlo prenovljeni zasedbi in, vsaj po posnetkih sodeč, tudi v prenovljeni formi. V sami igri je namreč slišati očiten razvoj vseh udeleženih. Èe so nekateri izmed njih v zadnjih letih pogumno zajadrali v vode radikalne svobodne improvizacije, pa so ostali še izpopolnili občutek za pretanjeno jazz-rockovsko groovanje. Ravno ta dva pola generirata slišno napetost, ki glasbo ohranja vznemirljivo in jo poganja naprej. Večina materiala pa kljub vsemu ostaja v nekakšnih vmesnih prostorih impresivne zvočne razkošnosti, hrupnih prekopicevanj in radostnega brkljanja. Ploščo poleg živahne igre odlikuje tudi jasen in izredno barvit zvok, ki čaka le še na vašo udeležbo. Dobrodošli v glasbeno eksperimentalni cirkus Salamandra Salamandra! Na voljo njihov novi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> ČRN TRN.11. Okt 2011 - Nove zgoščenke : SNEŽET - Slovenski smo fantje, od Soče doma
Vokalna skupina Snežet prihaja s Tolminskega in šteje desetero pevcev. Fantje so se zbrali na jesen leta 2001, pričeli prepevati slovenske ljudske in dalmatinske pesmi, s petjem obujati pozabljene ljudske običaje, predvsem pa razveseljevati vsakogar, ki bi jim želel prisluhniti. Leta 2011 so ob 10-letnici delovanja izdali drugo zgoščenko z naslovom Slovenski smo fantje, od Soče doma. Skupino vodi umetniški vodja Miloš Leban. Na voljo njihov drugi album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> Slovenski smo fantje, od Soče doma.05. Okt 2011 - Nove zgoščenke na voljo: LOLITA - Arcnije iz Gromke
Lolita - HiEnergy Turbo Porno Minimal SugarFree Pop Funky Overdrive Ethno Broootaal HardGroovie Jawzz Band Zasedba je leta in leta vajena, da igra »naučene«, »naštudirane«, »spiljene« »skladbe«. Èe se potem na lepem odloči za improvizacijo – oziroma za instantno komponiranje; za novo, sveže, druge sorte tveganje na odru - takšna je Lolita. Eden redkih ansamblov iz bližnje okolice, pri katerem odločitev za improvizacijo ne more biti umik ali beg – prej je dobesedno kulturnopolitična gesta; implikacija svoje lastne zgodovine; poostreno avtoreferenčno branje vedno ohlapnega spomina na to, kakšna naj bi bila godba, da se ne pusti ujeti nikomur in nikdar. Na voljo njihov album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> ARCNIJE IZ GROMKE.05. Okt 2011 - Nove zgoščenke na voljo: LOLITA - Lulu
Lolita - HiEnergy Turbo Porno Minimal SugarFree Pop Funky Overdrive Ethno Broootaal HardGroovie Jawzz Band Zasedba je leta in leta vajena, da igra »naučene«, »naštudirane«, »spiljene« »skladbe«. Èe se potem na lepem odloči za improvizacijo – oziroma za instantno komponiranje; za novo, sveže, druge sorte tveganje na odru - takšna je Lolita. Eden redkih ansamblov iz bližnje okolice, pri katerem odločitev za improvizacijo ne more biti umik ali beg – prej je dobesedno kulturnopolitična gesta; implikacija svoje lastne zgodovine; poostreno avtoreferenčno branje vedno ohlapnega spomina na to, kakšna naj bi bila godba, da se ne pusti ujeti nikomur in nikdar. Na voljo njihov album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> LULU.


05. Okt 2011 - Nove zgoščenke na voljo: LOLITA - Lolipop
Lolita - HiEnergy Turbo Porno Minimal SugarFree Pop Funky Overdrive Ethno Broootaal HardGroovie Jawzz Band Zasedba je leta in leta vajena, da igra »naučene«, »naštudirane«, »spiljene« »skladbe«. Èe se potem na lepem odloči za improvizacijo – oziroma za instantno komponiranje; za novo, sveže, druge sorte tveganje na odru - takšna je Lolita. Eden redkih ansamblov iz bližnje okolice, pri katerem odločitev za improvizacijo ne more biti umik ali beg – prej je dobesedno kulturnopolitična gesta; implikacija svoje lastne zgodovine; poostreno avtoreferenčno branje vedno ohlapnega spomina na to, kakšna naj bi bila godba, da se ne pusti ujeti nikomur in nikdar. Na voljo njihov album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> LOLIPOP.


05. Okt 2011 - Nove zgoščenke na voljo: LOLITA - BoPa
Lolita - HiEnergy Turbo Porno Minimal SugarFree Pop Funky Overdrive Ethno Broootaal HardGroovie Jawzz Band Zasedba je leta in leta vajena, da igra »naučene«, »naštudirane«, »spiljene« »skladbe«. Èe se potem na lepem odloči za improvizacijo – oziroma za instantno komponiranje; za novo, sveže, druge sorte tveganje na odru - takšna je Lolita. Eden redkih ansamblov iz bližnje okolice, pri katerem odločitev za improvizacijo ne more biti umik ali beg – prej je dobesedno kulturnopolitična gesta; implikacija svoje lastne zgodovine; poostreno avtoreferenčno branje vedno ohlapnega spomina na to, kakšna naj bi bila godba, da se ne pusti ujeti nikomur in nikdar. Na voljo njihov album (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> BO PA.


19. Jul 2011 - Nove zgoščenke na voljo: HORDA GRDIG - Tod in ondod
Zasedbo Horda grdih sestavlja pet godcev in pevcev, ki preigravajo ljudske pesmi, pri čemer si jemljejo svobodo lastne interpretacije in uglasbitve. Pesmi spremljajo na ljudske inštrumente, ki pa imajo pogosto drugačen izvor od pesmi samih. Tako nabor pesmi iz Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Bolgarije, Srbije, Grčije in Afganistana spremljajo na makedonske gajde, madžarski hurdy gurdy, indijsko dotaro, tamburico, domačo kopijo etiopske begene, maroški bendir, tarabuko, ... Na voljo ponujamo njihov album, katerega lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> TOD IN ONDOD.


06. Maj 2011 - Moteno delovanje
Sporočamo vam, da je po dvo tedenskem vzdrževanju portala www.macefizelj.si vse "kot po starem". Ta čas je bilo na nekaterih obrazcih moteno naročanje in prav zna se zgoditi, da vaših zahtevkov naročil nismo prejeli, zato vas prosimo da se nam oglasite v kolikor menite da vašega naročila še vedno niste prejeli po pošti. Hvala za razumevanje!


28. Mar 2011 - Nove zgoščenke na voljo: NEŽA DROBNIÈ - Drobne stvari
Nekatere stvari v življenju se zdijo samoumevne. In ker vsak človek potrebuje način skozi katerega se najbolje izrazi, je bilo za Nežo samoumevno, da je to glasba in s tem petje. Glasba je postala njeno življenje in počasi je odkrila, da lahko brez besed pove mnogo več... Avtorica glasbe in besedil tematiko črpa iz narave, človeških odnosov, osebnih razmišljanj in drobnih trenutkov, ki jo prevzamejo. So globoka, izpovedna in čutna. In ker zaradi časa v katerem živimo vedno bolj pozabljamo na "drobne stvari" okoli nas, se zdi še kako pomembno, da znamo prisluhniti. Na voljo ponujamo Nežin prvi album, katero lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> DROBNE STVARI.


31. Jan 2011 - Nove zgoščenke na voljo: BAKALINA - Buohdidabra
Nekoč pogosto uporabljen pozdrav Buohdidabra (Bog daj dobro) danes le redko slišimo. Tokrat nas z novim albumom Buohdidabra pozdravlja duo Bakalina, ki ga sestavljata Jani Kutin – glas in Renata Lapanja-harmonika. Podobno kot na prvencu Pakašnca nam Bakalina tudi sedaj ponuja zvrhano skledo zgodb: jemlje jih iz kmečkega življenja kot je bilo nekoč, dotakne pa se sodobnega sveta, kjer kritizira sistem, v katerem se je znašel sodoben kmet in na humoren način opisuje odnose med moškim in žensko. Harmonika nas s preprostimi in igrivimi melodijami nehote spominja na ljudsko glasbo, ki pa jo začinjena besedila v čadrškem narečju naredijo unikatno in Bakalini prepoznavno. Na voljo ponujamo novo zgoščenko skupine BAKALINA, katero lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> BUOHDIDABRA.4. Jan 2011 - Nove zgoščenke na voljo: TRILAS
Takrat ste imela kitarist Miha Koretič in bobnar Enos Kugler občasne jam-sessione v prostoru za vaje v Krškem. Želja po ustvarjanu lastne improvizirane glasbe in soroden glasbeni okus sta rodila prve kompozicije. Pojavila se je potreba po basistu! K "branju" not teh prvih kompozicij je povabljen basist Sebastjan Podlesnik in takoj se rodi Trilas. Ustvarjalno žilico zasedbe v začetku leta 2008 krona CD z naslovom "Good Morning & Sweet Dreams". Na voljo ponujamo zgoščenko skupine TRILAS, katere lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> GOOD MORNING & SWEET DREAMS.3. Jan 2011 - Nove zgoščenke na voljo: A.ŠI.Q (Ana Šimenc kvartet)
Zasedba je nastala pred šestimi leti z namenom skupnega preigravanja jazz standardov. Le-ti so služili kot odlično izhodišče za nastanek prvih avtorskih skladb, ki jih je zasedba leta 2008 strnila v svoj prvi album z naslovom Na moj način, oktobra 2010 pa ploščo Na drug način. Kot govori že samo ime, se na plošči nahaja osvežena, drugačna, iskriva glasba, navdahnjena z različnimi slogi in kulturami, uvrstili pa bi jo vseeno v tisti jazzovski slog, ki je po godu tako laičnemu kot profesionalnemu glasbenemu občinstvu. Na voljo ponujamo zgoščenko skupine A.ŠI.Q, katere lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> NA DRUG NAÈIN.


29. Dec 2010 - Nove zgoščenke na voljo: KK Contemporary Jazz Ensemble
Kristijan Krajnčan Contemporary Jazz Ensemble je bil ustanovljen leta 2006 na pobudo vsestranskega glasbenika in skladatelja Kristijana Krajnčana. Glasba je v celoti njegovo avtorsko delo in združuje najrazličnejše moderno obarvane glasbene zvrsti (od bluesa preko klasične poli-harmonske glasbe do drum'n'bass-a in neparnih ritmov) s poudarkom na jazzu in njegovi edinstveni spontani improvizaciji. V zasedbi je sodelovalo že veliko glasbenikov, na tej plošči pa je obogatena z nekaj svetovno znanimi imeni jazza. Na voljo ponujamo zgoščenko skupine KK Contemporary Jazz Ensemble, katere lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> KK Contemporary Jazz Ensemble.


18. Dec 2010 - Nove zgoščenke na voljo: LIBIDO
Glasbeni duet je nastal kot posledica dolgoletnega druženja in glasbenega sodelovanja med slikarjem Rokom Predinom in komponistom Gregorjem Stermeckim. Rokove avtorske skladbe in besedila smo lahko srečevali v različnih umetniških projektih dokler niso dobile svoje končne in izčiščene oblike v aranžmajih omenjene zasedbe. Liričnost in včasih morda celo minimalističnost glasbenega izraza se postavlja v kontrast z današnjo popularno glasbeno produkcijo. Libido se torej postavlja izven ustaljenih okvirjev in prisega na izvirnost skladb in besedil. Kljub temu, da je zasedba zvesta tradiciji kantavtorstva, se izraža z zahtevnejšo harmonsko strukturo. Na voljo ponujamo zgoščenko skupine Libido, katere lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> PREPOZNO DOMA.


18.Dec 2010 - Koncert FEEDBACK - IDRIJA - Kavarna Klub Srčkovka
Koncert skupine FEEDBACK v Idriji, v Kavarni Klub Srčkovka, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.


17.Dec 2010 - Založba www.macefizelj.si praznuje 1. leto delovanja!
Točno 1 leto bo, odkar smo pokukali na plano! Pa poglejmo.. Naše korakanje (stopicanje) so podprli avtorji katerih dela ponujamo. Za nas in vas so zastavili svojo besedo in dobro ime, za kar smo jim iz srca hvaležni. Navsezadnje ste nas (še posebej pa avtorje) s prisotnostjo in naročilom podprli vi, dragi obiskovalci strani, kritiki s prikimajočimi pogledi in uredniki z radovednimi ušesi. Hvala vsem!


17.Dec 2010 - Koncert Bakalina - Šmartno - Brda
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Brda, v Šmartno (ob 20h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.


10.Dec 2010 - Koncert Brencl banda - Idrija - Srčkovka
Vabljeni na koncert Brenck bande v Idrijo (ob 21h), kjer bodo predstavili album Zemljin ples.


8. Dec 2010 - Nove zgoščenke na voljo: ZMAJEV REP
Z veseljem pozdravljamo spet nove avtorje na Macefizlju! Zmajev rep so se zbrali leta 1998, prvi studijski posnetki pa so nastali dve leti kasneje v studiu Kif-Kif. Leta 2003 je nato v samoizdaji izšel prvenec Ogenj. Iz rocka je zasedbo vse bolj vleklo proti jazzu. Tako so sedaj Zmajev rep slišati kot zlitje ali fuzija nalomljene progresive ter jazzovskega navdiha. Posledica tega je glasba, ki ni žanrsko obremenjena, kaj šele opredeljena. Na voljo ponujamo kar tri zgoščenke skupine Zmajev rep, katere lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> ZMAJEV REP.


4.Dec 2010 - Koncert Bakalina - Piano bar Arena - Solkan
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Solkan, v Piano bar Arena (ob 20:30h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.


2. Dec 2010 - Nove zgoščenke na voljo: BRENCL BANDA
Z veseljem pozdravljamo nove avtorje na Macefizlju. Avtorska glasba zasedbe Brencl bande je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom iz različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje, kot da je del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Zgoščenko lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> BRENCL BANDA - Zemljin ples.24.Nov 2010 - Koncert Bakalina - Koper - Fakulteta za humanistične študije - Foresterija
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Koper, na Fakulteti za humanistične študije - Foresterija (ob 20h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

13.Nov 2010 - Koncert Bakalina - bar Pri Gabrijelu - Cerkno
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Cerkno, v bar Pri Gabrijelu (ob 21h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

30.Okt 2010 - Koncert FEEDBACK - DORNBERK - Rock'N'Roll heart pub - Zeleni Gaj
Predhodno prestavljen koncert skupine FEEDBACK v Dornberku se bo zgodil v soboto 30.Oktobra! Vabljeni!

29.Okt 2010 - Koncert FEEDBACK - Novo mesto - LokalPatriot
Koncert skupine FEEDBACK v Novem mestu, v LokalPatriot-u, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

29.Okt 2010 - Koncert Bakalina - Škofja Loka - Rdeča ostriga
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Škofjo Loko v Rdečo ostrigo (ob 21h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

9.Okt 2010 - Koncert Bakalina - Tolmin - bar Baron
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Tolmin v Bar Baron (ob 21h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

25.Sep 2010 - Koncert Bakalina - Bukovo - dom krajanov
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Bukovo v Dom krajanov (ob 16h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

17.Sep 2010 - Koncert Bakalina - Kobarid
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Kobarid, kjer bosta predstavila album Pakašnca.

17.Sep 2010 - Koncert FEEDBACK - DORNBERK - Rock'N'Roll heart pub - Zeleni Gaj
Koncert skupine FEEDBACK v Dornberku prestavljen na drug datum! Vsi tisti, ki ste prišli na prizorišče v upanju da koncert slišite, ste v opravičilo za prestavljen koncert prejeli brezplačno zgoščenko Pro mehanika .

13.Sep 2010 - Koncert Bakalina - festival Sanje - Miklošičev trg - LJUBLJANA
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Ljubljano na festival Sanje, kjer bosta predstavila album Pakašnca.

12. Sep 2010 - Nove zgoščenke na voljo: NEW REATIVES INC.
Z veseljem pozdravljamo nove avtorje na Macefizlju. Z željo in idejo, da bi svet in način življenja bil boljši, lepši, kvalitetnejši vam ponujamo hrano za dušo (Soulfood)! Zgoščenko lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> NEW REATIVES INC. - Soulfood.

11.Sep 2010 - Koncert Bakalina - Drežnica
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Drežnico (ob 20h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

9. Sep 2010 - Macefizelj na FACEBOOK-u v prvih dneh delovanja preko 450 prijateljev!
Macefizelj ima svoj profil na Facebooku! V prvih nekaj dneh se nam je pridružilo že preko 450 prijateljev! Širite dobro besedo in podprite avtorje! Obiščite nas na našem uradnem FACEBOOK profilu: www.facebook.com/macefizelj

3. Sep 2010 - Koncert FEEDBACK - PTUJ - Kavarna ptujskih študentov
Koncert skupine FEEDBACK v Ptuju v Kavarno ptujskih študentov, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

23. Avg 2010 - Macefizelj od sedaj najdete tudi na FACEBOOK-u
Macefizelj ima svoj profil na Facebooku! Širite dobro glasbo in Macefizljevo poslanstvo! www.facebook.com/macefizelj

28. Avg 2010 - Koncert FEEDBACK - LOGATEC - Logaško poletje
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v Logatec na Logaško poletje, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

28. Avg. 2010 - Koncert BAKALINA - Tabor narave in akustične glasbe Èadrg records
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Èadrg (ob 21h) na Tabor narave in akustične glasbe Èadrg records, kjer bosta predstavila nove skladbe!

27. Avg 2010 - Koncert FEEDBACK - Železniki
Koncert skupine FEEDBACK v Železnikih, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

25. Avg 2010 - Koncert FEEDBACK - TOLMIN - Festival Sočnfest
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v Tolmin na festival Sočnfest, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

22. Avg. 2010 - Koncert BAKALINA - Stržiškarski sejem - Stržišče
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Strišče (ob 15h) na Stržiškarski sejem, kjer bosta predstavila album Pakašnca.

21. Avg 2010 - Koncert FEEDBACK - KRANJ - Večeri z okusom (terasa Bar Klubar)
Koncert skupine FEEDBACK v Kranju na teraso Bara Klubar, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

14. Avg. 2010 - Koncert BAKALINA - Èomparska noč - Bovec
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Bovec (ob 19h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

13. Avg 2010 - Koncert FEEDBACK - ÈRNOMELJ - Èrnfest
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v Èrnomelj na festival Èrnfest, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

12. Avg 2010 - Nove zgoščenke na voljo: ÈADRG RECORDS 2010 - 1998
Z veseljem sporočamo, da je pravkar izdana zgoščenka "ÈADRG RECORDS 2010 - 1998" na voljo tudi preko Macefizlja. Na kompilaciji se predstavljajo čadrške skupine in z njimi povezani glasbeniki, ki so ustvarjali v letih 1998 - 2010. Kompilacijo lahko dobite (za ceno, ki si jo kar sami določite) tukaj: >>> ÈADRG RECORDS 2010 - 1998.

5. Avg. 2010 - Koncert BAKALINA - Èetrtki na placu - Idrija
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Idrijo (ob 20:30h) na Èetrtke na placu, kjer bosta predstavila album Pakašnca.

24. Jul. 2010 - Koncert BAKALINA - Trentarski senjem - Trenta
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Trento na Trentarski sejem (ob 19h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

23. Jul. 2010 - Koncert BAKALINA - Banditen miting - Sužid
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Sužid (ob 20h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

16. Jul 2010 - Koncert FEEDBACK - NOVA GORICA - Poletna scena
Koncert skupine FEEDBACK v Novi Gorici na Poletni sceni, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

14. Jul 2010 - Koncert FEEDBACK - KOPER - JEFF festival
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v Koper na festival JEFF, skupaj z Vaskom Atanasovski in Mljask, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

9. Jul 2010 - Koncert FEEDBACK - UDINE / VIDEM (Italija) - Med zvoki krajev
Skupina FEEDBACK bo nastopila na mednarodnem festivalu v Vidmu "Med zvoki krajev", kjer bodo predstavili zadnji album Pro mehanika.

8. Jul 2010 - Koncert FEEDBACK - Bovec - Letni oder
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v Bovec na letni oder, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

26. Jun. 2010 - Koncert BAKALINA - Idrija - Gostilna Mlinar
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Idrijo (ob 20h) v gostilno Mlinar, kjer bosta predstavila album Pakašnca.

25. Jun 2010 - Koncert FEEDBACK - ŠENTVIŠKA GORA - Gora Rocka
Skupina FEEDBACK bo nastopila na Gora Rocka in predstavila album Pro mehanika.

29. Maj 2010 - Koncert BAKALINA - Cerkljansko hribovje - Tabor Karajžewc
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Cerkljansko hribovje na Tabor Karajžewc, kjer bosta predstavila album Pakašnca.

29. Maj 2010 - Koncert FEEDBACK - Železniki - Zelefest
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v Železnike na festival Zelefest, kjer bo skupina predstavila zadnji album Pro mehanika.

28. Maj 2010 - Koncert BAKALINA - Tolmin - Festival Magdalenca
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Tolminu (ob 20:30h) na festival Magdalenca, kjer bosta predstavila album Pakašnca.

28. Maj 2010 - Koncert FEEDBACK - Ljubljana - Kavarna Tromostovje (Prešernov trg)
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v Ljubljani, kjer bo na Prešernovem trgu pod okriljem Kavarne Tromostovje predstavitev zadnjega albuma Pro mehanika.

22. Maj 2010 - Koncert BAKALINA - Šentviška Gora - 18. trad. folklorna prireditev AJNS
Duo BAKALINA bosta sodelovala tudi na tradicionalni prireditvi v Šentviški Gori (ob 20h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

18. Maj. 2010 - Intervju BAKALINA - radio Slovenia 1
Prisluhnite radijskemu intervjuju z duom BAKALINA in mati Julko (stoletnica iz naslovnice cedeja), ki bo 18.5.2010 ob 20-ih na radiu Slovenija 1 v oddaji Slovenska zemlja v pesmi in besedi, kjer bodo predstavili album Pakašnca.

14. Maj 2010 - Koncert BAKALINA - Kobarid - Otvoritev sirarskega muzeja - Planika
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Kobarid (ob 12h) ob otvoritvi sirarskega muzeja Planike Kobarid, kjer bosta predstavila album Pakašnca.

8. Maj 2010 - Koncert BAKALINA - Tolmin - Ekološki praznik
BAKALINI lahko prisluhnete tudi v Tolminu, kjer se bosta predstavila na Ekološkem prazniku (ob 10h dopoldan) z albumom Pakašnca.

7. Maj 2010 - Koncert BAKALINA - Tolminski lom - Turistična kmetija Široko
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Tolminski Lom na turistično kmetijo Široko (ob 20h), kjer bosta predstavila album Pakašnca.

7. Maj 2010 - Promocijski koncert - Gorazd Lampe (D album)
Vabljeni na premierni koncert Gorazda Lapmpeta ob izzidu njegovaga prvenca "D album" v petek 7.maja ob 19:30h na Ljubljanski grad v prijetni ambient Grajske kavarne - 19:30h, kjer bo za vse ljubitelje glasbe lepo poskrbljeno (vstop prost, prijatelji zaželjeni!) Album pa lahko najdete tukaj: D album.

24. Apr. 2010 - Intervju BAKALINA - radio Trst
Prisluhnite radijskemu intervjuju zduom BAKALINA na radiu Trst, v soboto 24.4.2010 ob 15-ih, kjer bosta predstavila album Pakašnca.

21. Apr. 2010 - Nove zgoščenke, Gorazd Lampe (D album)
Macefizelj z veseljem predstavlja sveži album kantavtorja Gorazda Lampeta za naslovom "D album", kjer mu lahko prisluhnete in naročite še pred uradnim izzidom (pobiramo rezervacije za naročilo). Seveda pa vsi vabljeni na premierni koncert ob izzidu njegovaga prvenca v petek 7.maja ob 19:30h na Ljubljanski grad v prijetni ambient Grajske kavarne - 19:30h, kjer bo za vse ljubitelje glasbe lepo poskrbljeno (vstop prost, prijatelji zaželjeni!).
Album pa lahko najdete tukaj: >>> D ALBUM.


16. Apr. 2010 - Intervju BAKALINA - radio Prlek
Prisluhnite radijskemu intervjuju zduom BAKALINA na radiu Prlek (Ormož), v četrtek 16.4.2010 ob 18-ih, ponovitev oddaje pa lahko slišite v nedeljo 18.4.2010 ob 18-ih, kjer bosta predstavila album Pakašnca.

3. Apr. 2010 - Koncert FEEDBACK - Škofja Loka - MKC Pri rdeči ostrigi
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v Škofjo Loko, kjer bo ob 21h v Rdeči ostrigi predstavitev zadnjega albuma Pro mehanika.

31. Mar. 2010 - Koncert FEEDBACK - Ljubljana - kavarna Tromostovje
Vabljeni na koncert na prešernov trg, kjer bo ob 20h skupina FEEDBACK predstavila dela iz njihovega zadnjega albuma Pro mehanika. Ker bo prireditev na prostem, bo v primeru dežja, koncert prestavljen na kasnejši datum. vabljeni!

30. Mar. 2010 - BAKALINA - objava besedil!
Z veseljem sporočamo, da sta duo Bakalina za vas pripravila in objavila besedila vseh skladb, zapisana prav tako kot odpeta, v "čadrščini". Verjamemo, da si boste sedaj tudi vi z veseljem zapeli ob poslušanju njunega prvenca Pakašnca. Prav tako smo objavili tudi koncertne fotografije! Oglejte si jih tukaj.

17. Mar. 2010 - BAKALINA pripoveduje pravljice - Ljubljana - Cankarjev dom
Ne zamudite tudi zanimivega projekta dua Bakalina v sodelovanje s pravljičarsko ekipo Radia Študent - za 2 groša fantazije - na pripovedovalskem festivalu "Pravljice danes", ki se bo odvijal v Cankarjevem domu - Ljubljana 17. marca ob 19:00h.

13. Mar. 2010 - Koncert BAKALINA - Ljubljana - Metelkova mesto
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v Ljubljano, kjer bosta predstavila album Pakašnca. Ne zamudite koncerta na Metelkova mesto ob 22h. vabljeni!

9. Mar. 2010 - Koncert BAKALINA - Maribor - Pekarna Gustaf
Vabljeni na koncert dua BAKALINA v maribor, kjer bosta predstavila album Pakašnca. Ne zamudite koncerta v pekarni Gustaf ob 21h. vabljeni!

1. Mar. 2010 - Bakalina intervju - Radio Odmev
Vabljeni da prisluhnite intervjuju z Bakalino na Radiu Odmev, kjer bosta predstavila album Pakašnca. Prisluhnite ob 18:00h!

26. Feb. 2010 - Koncert BAKALINA - Tolmin - Promocijski koncert - Knjižnica Tolmint
Vabljeni na promocijski koncert dua BAKALINA v tolminsko knjižnico, kjer bosta predstavila celotni album Pakašnca. Album si lahko zagotovite na njunem koncertu, tisti, ki pa se koncerta (žal) ne boste mogli udeležiti, pa je album na voljo tudi tukaj: Pakašnca.

26. Feb. 2010 - Intervju BAKALINA - Radio Koper
Prisluhnite Bakalini v intervjuju na radiju Koper ob 11:30h, kjer bodo z Janijem in Renato poklepetali v živo ob predstavitvi njunega novega albuma Pakašnca. Še isti dan pa bo predstavitev in promocijski koncert v knjižnici Tolmin, kjer boste slišali skladbe z zgoščenke v živo!

12. Feb. 2010 - Koncert skupine FEEDBACK - Slovenjske Konjice - MC Patriot
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v Slovenjske Konjice 21:00h, v prostore MC Patriota. Predstavitev novega albuma Pro mehanika.

9. Feb. 2010 - Koncert skupine FEEDBACK - Ljubljana
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v mestno knjižnico Otona Župančiča ob 20:00h, v prostore mediateke. Predstavitev novega albuma Pro mehanika.

6. Feb. 2010 - Koncert BAKALINA - Tolmin - 6. Kantout fest
Ne zamudite nastopa dua Bakalina na tradicionalnem Kantaut fest v Tolminu, v Minku ob 21:00h! Predstavila bosta skladbe z novega albuma Pakašnca.

6. Feb. 2010 - Koncert skupine FEEDBACK - Borovnica
Vabljeni v večernih urah na koncert skupine FEEDBACK v klub Arterija v Borovnici. Predstavitev novega albuma Pro mehanika.

31. Jan. 2010 - Intervju BAKALINA - Radio Alpski val
Intervjuju s skupino BAKALINA na valovih Alpskega vala ob 17:10h, kjer se bo ob predstavitvi albuma Pakašnca pogovarjala Špela Mrak. Zagotovite si njun album Pakašnca tudi vi!

30. Jan. 2010 - Koncert skupine FEEDBACK - Idrija
Vabljeni na koncert skupine FEEDBACK v Idriji v Kavarni. Predstavitev novega albuma Pro mehanika.

29. Jan. 2010 - Skupina FEEDBACK na Radiu Maribor - Top 17
V petek od 19:30h-22:00h lahko glasujete na Radiu Maribor za skladbo "Sok zemlje" za uvrstitev v TOP 17 lestvico! Prav tako lahko ob tem času prisluhnete intervjuju s skupino FEEDBACK na Radiu Maribor ob predstavitvi novega albuma Pro mehanika.

28. Jan. 2010 - Nove zgoščenke in pesniška zbirka - Klemen Teran
Macefizljevim dobrotam se je pridružil tudi Klemen Teran s svojima dvema zgoščenkama "Manjkajoči člen" in "Bizarna Lekarna", ter celo pesniško zbirko (v trdi vezavi) "Manjkajoči člen" in tako obogatil našo ponudbo kakovostnih del, katerih ceno si določite kar sami.
Obiščite Klemnov izbor tukaj: >>> Klemen Teran

28. Jan. 2010 - Intervju FEEDBACK - Radio Goldi
Prisluhnite intervjuju s skupino FEEDBACK na valovih Radia Goldi ob 18:00h, predstavitev novega albuma Pro mehanika.

27. Jan. 2010 - Intervju FEEDBACK - Radio Gorenc
Prisluhnite intervjuju s skupino FEEDBACK na valovih Radia Gorenc ob 18:00h, predstavitev novega albuma Pro mehanika.

25. Jan. 2010 - Intervju BAKALINA - Radio Primorski val
Intervjuju s skupino BAKALINA na valovih Primorskega vala (Radia Odmev) ob 18:00h v živo! Predstavitev albuma Pakašnca. Prisluhnite intervjuju in morda tudi poklepetajte z Janijem in Renato v etru, vsekakor pa si zagotovite njun album Pakašnca!

22. Jan. 2010 - Koncert skupine FEEDBACK - Celje
Koncert skupine FEEDBACK v Ljubljani, Bar Club Terazza (Celeiapark) ob 21h! Predstavitev novega albuma Pro mehanika, katerega ima tudi Macefizelj za vas!

19. Jan. 2010 - Bakalina pripoveduje pravljice!
V torek, 19.1.2010 ob 20:00, v klubu Gromka na Metelkovi nadaljujejo tradicijo januarskih srecanj v klubu Gromka. Caka vas postena doza pravljic in muzike ekipe pripovedovalcev in glasbenikov Za 2 grosa fantazije z Radia Študent. S pravljico sodeluje tudi duo Bakalina!

18. Jan. 2010 - Skladba "JA VČASIH" skupine Bakalina Hit tedna na radiju Marš !
V tem tednu lahko na radiju Marš poslušate skladbo "Ja včasih" skupine Bakalina kot Hit tedna. Skladbo "Ja včasih" najdete tudi na novi zgoščenki Pakašnca, katero si lahko zagotovite (po ceni ki si jo vi določite) tukaj: Pakašnca.

16 . Jan. 2010 - Koncert skupine FEEDBACK - Ljubljana
Koncert skupine FEEDBACK v Ljubljani, Opera bar ob 21h! Predstavitev novega albuma Pro mehanika, katerega ima tudi Macefizelj za vas!

15 . Jan. 2010 - Koncert skupine FEEDBACK - Lendava - ODPADE!
Sporočamo, da koncert skupine FEEDBACK v Lendavi v Bar Drvarnica odpade zaradi organizatorjevih težav. Upajmo da bo koncert prestavljen na ugodnejši datum, da ne izpustijo čudovite priložnosti igrati v Lendavi. Za vse tiste, ki bodo to obvestilo spregledali pa želimo prijeten večer ob topli čokoladi.

9. Jan. 2010 - Koncert skupine FEEDBACK - Solkan
Koncert skupine FEEDBACK v Solkanu, Arena Piano bar ob 21h! Predstavitev novega albuma Pro mehanika, katerega ima tudi Macefizelj za vas!

19. Dec. 2009 - Nove zgoščenke, BAKALINA
Duo BAKALINA predstavlja sveže in poučne skladbe na njunem prvencu "Pakašnca". Na zgoščenki lahko najdete devet skladb odpetih v Čadrškem narečju ob spremljavi na harmoniko. Prisluhnite besedilu in nežnim melodijam in odkrili boste pravo poslastico za mrzle zimske dni. Seveda ponujamo "Pakašnco" tudi vam na voljo za znesek ki si ga odmerite sami (Glej rubriko "glasba"). Obveščali vas bomo tudi o njunih nastopih, da ne zamudite priložnosti. Novi album pa lahko najdete tukaj: >>> PAKAŠNCA.18. Dec. 2009 - Prve stranke. Skupina FEEDBACK
Z veseljem naznanjamo nov pomemben korak. Macefizelj s ponosom predstavlja instrumentalno rock/jazz skupino FEEDBACK. Fantje ga skupaj "žgejo" že deset let, in po treh izdanih studijskih albumih in nevem koliko kompilacijah si vsekakor zaslužijo vašo pozornost! Nekaj posladkov (mp3) lahko najdete tudi na naših straneh (Glej rubriko "glasba"). Prav gotovo boste o njih še slišali, saj s turnejo ob desetletnici ustvarjanja in novo izdanem albumu bodo preigrali kar velik del Slovenije in prav lahko pridejo blizu vas. Napnite ušesa! Novi album pa lahko najdete tukaj: >>> PRO MEHANIKA.

17. Dec. 2009 - Lansirana spletna stran: www.macefizelj.si
Po tehtnih premislekih in ob pomoči prijateljev se je zgodilo! Z veseljem in trudom smo se zapisali v zgodovino kot boj Macefizlja (beri: malega človeka) s širnim svetom, spodvrženi nemilosti kritikov. Tu smo, da naredimo potreben korak. Pa poiskusimo. Korak za korakom!

Macefizelj, glasba in design nekoliko drugače !