Kdo so in kaj počnejo.

Tu se vam predstavijo:

(Glasba)
FEEDBACK
Izvajajo instrumentalno avtorsko glasbo, ki bi jo lahko uvrstili med nekakšno mešanico rock-a, blues-a in jazz-a, vpliv slednjega pa je vedno bolj prisoten. Njihovi instrumenti so pretežno iz sedemdesetih, kar se odraža tudi v njihovem zvoku. Z igranjem izražajo svoja čustva, od tu tudi razgibanost skladb, katere skupno ustvarjajo na podlagi improvizacije. Njihovo poznanstvo in skupno ustvarjanje sega v leto '95, kjer so ustvarjali pod drugim imenom in širšo zasedbo. Skupina FEEDBACK je nastala septembra 1999. Skupino je takrat sestavljal trio, novembra 2004 pa se jim je pridruzil se basist, s katerim so postali kvartet dobro povezanih članov, ki prihajajo iz Tolmina in okolice. Preigravali so različne starejše avtorje in različne zvrsti glasbe, kar jim je dalo lepo izhodišče za nadaljnje ustvarjanje. Način in zvrst glasbe ter igranja so sami odkrivali in oblikovali skozi skupno druženje.
Kontakt: info@feedback.si , www.feedback.si

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
BAKALINA
Veliki glineni skledi so nekoč rekli Bakalina. Tokrat se nam se pod imenom Bakalina predstavlja duo, ki nam s svojim prvencem Pakašnca ponuja zvrhano skledo glasbenih prigrizkov. Duo sestavljata Jani Kutin in Renata Lapanja, glas in harmonika, katera se prepletata v preprosto in prijetno etno glasbo z vonjem po ljudskih pesmih. Besedila na hudomušen način opisujejo kmečko življenje in ga z narečnim petjem postavljajo v Tolminsko hribovje, od kjer tudi prihajata oba člana, harmonika pa nam z enostavnim igranjem pričara veseljaško vzdušje.


Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba / poezija)
KLEMEN TERAN
Klemen Teran se lahko pohvali z bogatim ustvarjalnim opusom. Bil je glavni ustvarjalec kar štirih studijskih plošč svoje (sedaj že bivše) skupine Prezrti, izdal je pesniški zbirki Herbarij in Manjkajoči člen, zdi pa se, da je pravo ravnotežje med svojim subtilnim pesniškim jezikom in močnim glasbenim izrazom našel prav v sodelovanju z zasedbo 19. november, kjer ga, po mnenju mnogih, lahko vidimo v njegovi najboljši izdaji. V nenehnem iskanju lastnega jaza si Teran v svojih samorefleksijah upa brskati po najbolj tesnobnih kotičkih človeške duše, ki nam jih metaforično razkriva, upa si graditi samo svoj, sanjski svet, da bi nato vedno znova pristal v trdi, na trenutke resignirani realnosti. Prepušča se valovanju njenega veličanstva Narave, pa se ji spet besno upira, joče, se smeje, obupuje in kuje velike načrte. Vse zato, da se spet odpravi na pot. Po svoj manjkajoči člen. V zadnjem času uspešno sodeluje tudi z drugimi glasbenimi izvajalci, bodisi kot avtor in/ali basist.
Kontakt: teran19@gmail.com , www.klementeran.eu

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
GORAZD LAMPE
Gorazd Lampe je kantavtor, ki združuje rokersko dušo in romantični optimizem. Predstavnik mlade generacije kantavtorstva na slovenskem. Odraščal je v rudarskem mestu Idrija, kamor segajo njegovi glasbeni začetki, sedaj pa živi in ustvarja na slovenskem Krasu. Kot kantavtor se je prvič predstavil leta 2003 in 2004 na kantavtorskem festivalu, leta 2005 dobi nagrado Koprskega RTV (prespektivni glasbenik), snemanje plošče v studiu Hendrix. Med vidnejšimi nastopi so tako Globoka grla, oddaja Izštekani Val 202 , Festival Lent… Gorazd Lampe se s slogom ponižno obrača nazaj in tako prepleta različne glasbene elemente. Atributi s katerimi očara občinstvo so vsekakor žameten glas, zanimiva besedila in aranžma kot minimalna zvočna kulisa. Svežino doda iskrenost njegove glasbe, njegovo sodelovanje z glasbeniki pa glasbi končno dimenzijo. V zadnjem desetletju se tako večkrat predstavi občinstvu, tokrat s prvencem z naslovom D Album. Plošča, ki jo predstavlja je zaokrožena celota skladb dosedanjega ustvarjanja in kot pravi sam: »Dar tistim, ki želijo z glasbo doživeti potovanje v svet besedil, intimne glasbe , svežih idej in iskrene, naivne mladosti.«
Kontakt: gorazdlampe@gmail.com , www.myspace.com/gorazdlampe

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
ČADRG RECORDS
Na kompilaciji Èadrg Records se predstavijo skupine: Èadrški rekordi, Horda Grdih, Bakalina, Salamandra Salamandra, Èarangi, Migowc, The štrudls, Življenje & bencin in predstavlja ustvarjanje in delo čadrških skupin in z njimi povezanimi glasbeniki v letih 1998 do 2010.


Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
NEW CREATIVES INC.
Na skupno glasbeno popotovanje se je odpravilo pet mladih ustvarjalcev iz različnih koncev Slovenije in Hrvaške, glasbeno pa vsak z svojim glasbenim univerzumom. Z željo in idejo, da bi svet in način življenja bil boljši, lepši, kvalitetnejši tudi s pomočjo glasbe so se združili pod imenom New Creatives Inc. (navdih po sociofilozofskem terminu “Cultural Creatives”, kot ustvarjalci boljše in drugačne kulture).
Kontakt: newcreativesband@gmail.com www.newcreativesband.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
BRENCL BANDA
Avtorska glasba zasedbe Brencl bande je nastala pod vplivom navdušenja nad ljudskim izročilom iz različnih koncev sveta, predvsem pa s seboj nosi močan slovanski duh in deluje, kot da je del njenega izročila, kot da bi nastala na podlagi notnih zapisov ljudskih viž s podstrešja. Plošča Zemljin ples je zgodba potegnjena iz korenin, ki so vsajene v slike naše preteklosti. Kot nekaj, kar nas preganja, nam ne da miru, a je vseeno tako sladko, da, ko enkrat slišimo, ne moremo pozabiti. S svojim nežno surovim vrtincem zvokov nam spodnese tla pod nogami in nas povzdigne v čutna obdobja, ki lebdijo nekje med zemljo in nebom, neskončnim domom svobode.
Kontakt: andrejruda@yahoo.com, 041-257-831, www.brenclbanda.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
ZMAJEV REP
Zmajev rep so se zbrali 1998. leta, prvi studijski posnetki pa so nastali dve leti kasneje v studiu Kif-Kif. Leta 2003 je nato v samoizdaji izšel prvenec Ogenj, ki je bil nekakšen prvi otrok »šompeterske« (domače ime za Bistrico ob Sotli) uporniške scene. Do tega rojstva je četverica odbrusila kar nekaj koncertov po slovenskih klubih in odrih, tako da so bili pripravljeni v živo zagovarjati tisto, kar so posneli. Sčasoma je člane začarala »lomljena« ritmika, zato so znotraj skladb, ki so bile spočete za ploščo Urok (2005), promptno uvedli menjavo tonalitet in ritmov. Po Uroku so se stvari zopet začele spreminjati. Iz rocka je zasedbo vse bolj vleklo proti jazzu. Tako so sedaj Zmajev rep slišati kot zlitje ali fuzija nalomljene progresive ter jazzovskega navdiha. Posledica tega je glasba, ki ni žanrsko obremenjena, kaj šele opredeljena. Podobno velja za njihov dosedanji opus. Konstanta je spremenljiv(k)a!
Kontakt: andrejruda@yahoo.com, 041-257-831, www.myspace.com/zmajevrep

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
LIBIDO
Glasbeni duet je nastal kot posledica dolgoletnega druženja in glasbenega sodelovanja med slikarjem Rokom Predinom in komponistom Gregorjem Stermeckim. Rokove avtorske skladbe in besedila smo lahko srečevali v različnih umetniških projektih dokler niso dobile svoje končne in izčiščene oblike v aranžmajih omenjene zasedbe. Liričnost in včasih morda celo minimalističnost glasbenega izraza se postavlja v kontrast z današnjo popularno glasbeno produkcijo. Libido se torej postavlja izven ustaljenih okvirjev in prisega na izvirnost skladb in besedil. Kljub temu, da je zasedba zvesta tradiciji kantavtorstva, se izraža z zahtevnejšo harmonsko strukturo.

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
KK Contemporary Jazz Ensemble
Kristijan Krajnčan Contemporary Jazz Ensemble je bil ustanovljen leta 2006 na pobudo vsestranskega glasbenika in skladatelja Kristijana Krajnčana. Glasba je v celoti njegovo avtorsko delo in združuje najrazličnejše moderno obarvane glasbene zvrsti (od bluesa preko klasične poli-harmonske glasbe do drum'n'bass-a in neparnih ritmov) s poudarkom na jazzu in njegovi edinstveni spontani improvizaciji. V zasedbi je sodelovalo že veliko glasbenikov, na tej plošči pa je obogatena z nekaj svetovno znanimi imeni jazza: Jimmy Greene - (tenor in sopran saksofon), Ambrose Akinmusire – (trobenta), Lojze Krajnčan - (EWI), Tarek Yamani - (klavir), Nate Allen – (kontrabas). Kristijan Krajnčan – (vodja, bobni, kompozicije) je študiral violončelo na Glasbeni šoli Vič-Rudnik v Ljubljani pri prof. Igorju Mitroviču. Vzporedno je obiskoval Srednjo glasbeno šolo ter pri prof. Alešu Rendli in Janezu Gabriču študiral jazz bobne. Leta 2004 je maturiral na obeh instrumentih ter nadaljeval s študijem bobnov na Prins Claus Conservatory v Groningenu (profesorji: Owen Hart Jr., Joost van Schaik, Ralph Peterson in Steve Altenberg).
Kontakt: www.kkcje.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
A.ŠI.Q (Ana Šimenc kvartet)
Zasedba je nastala pred šestimi leti z namenom skupnega preigravanja jazz standardov. Le-ti so služili kot odlično izhodišče za nastanek prvih avtorskih skladb, ki jih je zasedba leta 2008 strnila v svoj prvi album z naslovom Na moj način, oktobra 2010 pa ploščo Na drug način. Kot govori že samo ime, se na plošči nahaja osvežena, drugačna, iskriva glasba, navdahnjena z različnimi slogi in kulturami, uvrstili pa bi jo vseeno v tisti jazzovski slog, ki je po godu tako laičnemu kot profesionalnemu glasbenemu občinstvu.
Kontakt: anasimenc@gmail.com, www.myspace.com/anasimenc

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
TRILAS
Zasedba svoje začetke išče ob koncu leta 2004. Takrat ste imela kitarist Miha Koretič in bobnar Enos Kugler občasne jam-sessione v prostoru za vaje v Krškem. Želja po ustvarjanu lastne improvizirane glasbe in soroden glasbeni okus sta rodila prve kompozicije. Pojavila se je potreba po basistu! K "branju" not teh prvih kompozicij je povabljen basist Sebastjan Podlesnik in takoj se rodi Trilas. U stvarjalno žilico zasedbe v začetku leta 2008 krona CD z naslovom "Good Morning & Sweet Dreams".
Kontakt: www.myspace.com/trilastrio

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
NEŽA DROBNIÈ
Nekatere stvari v življenju se zdijo samoumevne. In ker vsak človek potrebuje način skozi katerega se najbolje izrazi, je bilo za Nežo samoumevno, da je to glasba in s tem petje. Glasba je postala njeno življenje in počasi je odkrila, da lahko brez besed pove mnogo več... Avtorica glasbe in besedil tematiko črpa iz narave, človeških odnosov, osebnih razmišljanj in drobnih trenutkov, ki jo prevzamejo. So globoka, izpovedna in čutna. Sinergija melodije in besede od poslušalca »zahteva« da si vzame čas in se popolnoma prepusti sporočilnosti in čudoviti interpretaciji, ki do njega pride skozi nežen, vendar na trenutke prepričljivo prezenten glas. Album je njen svet, v katerem živi kup ljudi in naključij, ki ji dajejo navdih za ustvarjanje. In ker zaradi časa v katerem živimo vedno bolj pozabljamo na "drobne stvari" okoli nas, se zdi še kako pomembno, da znamo prisluhniti.
Kontakt: www.nezadrobnic.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
HORDA GRDIH
Zasedbo Horda grdih sestavlja pet godcev in pevcev, ki preigravajo ljudske pesmi, pri čemer si jemljejo svobodo lastne interpretacije in uglasbitve. Pesmi spremljajo na ljudske inštrumente, ki pa imajo pogosto drugačen izvor od pesmi samih. Tako nabor pesmi iz Slovenije, Hrvaške, Makedonije, Bolgarije, Srbije, Grčije in Afganistana spremljajo na makedonske gajde, madžarski hurdy gurdy, indijsko dotaro, tamburico, domačo kopijo etiopske begene, maroški bendir, tarabuko, ... Èlani skupine so se kalili v raznolikih glasbenih kontekstih in zasedbah (Tantadruj, Salamandra salamandra, Kraški solisti, Karavana iluzij, Bržjast, pevski zbor Cantica cantorum). Lani so pri samozaložbi Èadrg records izdali zgoščenko Hurdy gurdy, ki večinoma izhaja iz improvizacije v duetih. Po manj kot letu dni skupnega ustvarjanja in koncertiranja, nam predstavljajo prvi album z ducatom starih, a sveže uglasbenih ljudskih pesmi - Tod in ondod.
Kontakt: cadrgrecords@gmail.com, www.myspace.com/hordagrdih www.facebook.com/hordagrdih

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
LOLITA
HiEnergy Turbo Porno Minimal SugarFree Pop Funky Overdrive Ethno Broootaal HardGroovie Jawzz Band Zasedba je leta in leta vajena, da igra »naučene«, »naštudirane«, »spiljene« »skladbe«. Èe se potem na lepem odloči za improvizacijo – oziroma za instantno komponiranje; za novo, sveže, druge sorte tveganje na odru – to postori iz dveh temeljnih zgibov, ki ju niti ne moremo imenovati »razloga«. Za kaj takšnega sta namreč preigriva, preveč vpisana že v sam način godbenega podjetja, kakor ga pri zasedbi poznamo od prej. Takšna je Lolita, eden redkih ansamblov iz bližnje okolice, pri katerem odločitev za improvizacijo ne more biti umik ali beg – prej je dobesedno kulturnopolitična gesta; implikacija svoje lastne zgodovine; poostreno avtoreferenčno branje vedno ohlapnega spomina na to, kakšna naj bi bila godba, da se ne pusti ujeti nikomur in nikdar. In Lolita ima v svojem imenu pač vpisano neulovljivost; takšna je hočeš-nočeš njena muhava pot...
Kontakt: lolita@mail.ljudmila.org

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
VOKALNA SKUPINA SNEŽET
Vokalna skupina Snežet prihaja s Tolminskega in šteje desetero pevcev. Fantje so se zbrali na jesen leta 2001, pričeli prepevati slovenske ljudske in dalmatinske pesmi, s petjem obujati pozabljene ljudske običaje, predvsem pa razveseljevati vsakogar, ki bi jim želel prisluhniti. Njihov repertoar danes sestavljajo slovenske, dalmatinske, nabožne ter tudi lastne pesmi z ljudsko tematiko. Nastopajo na primorskih pevskih revijah, pripravljajo samostojne koncerte ali sodelujejo z ostalimi pevskimi zbori ter gostujejo na različnih koncih Slovenije in tudi v tujini, doslej na Èeškem, v Avstriji in v Franciji. V letu 2003 so sodelovali pri snemanju glasbenih podlag za dva slovenska dokumentarna filma, Hiša na meji ter Veliki krvavi punt. Julija 2007 so dočakali izid svoje prve CD-plošče z naslovom Z Galienč pa pride …, na kateri se nahaja 23 slovenskih in dalmatinskih ljudskih skladb, ki so jih posneli spomladi v cerkvi na Logarščah. Leta 2011 so ob 10-letnici delovanja izdali drugo zgoščenko z naslovom Slovenski smo fantje, od Soče doma. Skupino vodi umetniški vodja Miloš Leban.
Kontakt: www.snezet.si

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
SALAMANDRA SALAMANDRA
Po nekaj letih zatišja se z novo diskografsko izdaja vrača skorajda legendarna severno-primorsko-gorenjska naveza Salamandra Salamandra, ki je v preteklosti navduševala s svojevrstno mešanico hipijske improvizacije, psihedeličnega rocka, hibridnih ljudskih glasb in predvsem razbrzdanega zvočenja raznolikih barv. Na sveži plošči »Èrn Trn« se predstavljajo v rahlo prenovljeni zasedbi in, vsaj po posnetkih sodeč, tudi v prenovljeni formi. V sami igri je namreč slišati očiten razvoj vseh udeleženih. Èe so nekateri izmed njih v zadnjih letih pogumno zajadrali v vode radikalne svobodne improvizacije, pa so ostali še izpopolnili občutek za pretanjeno jazz-rockovsko groovanje. Ravna ta dva pola generirata slišno napetost, ki glasbo ohranja vznemirljivo in jo poganja naprej. Večina materiala pa kljub vsemu ostaja v nekakšnih vmesnih prostorih impresivne zvočne razkošnosti, hrupnih prekopicevanj in radostnega brkljanja. Ploščo poleg živahne igre odlikuje tudi jasen in izredno barvit zvok, ki čaka le še na vašo udeležbo. Dobrodošli v glasbeno eksperimentalni cirkus Salamandra Salamandra!
Kontakt: www.myspace.com/salamandrasalamandra

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
TOMAŽ GROM
Kontrabasist Tomaž Grom se umešča v glasbeni milje, ki izraznost črpa iz akustičnih in digitalno procesiranih zvokov. V zasedbah TILT, CPG IMPRO, GROM - MURAYAMA in kot SOLIST se posveča predvsem raziskovanju razširjenih tehnik igranja kontrabasa v kombinaciji z elektroniko in krmari med svobodno improviziranimi in vnaprej določenimi strukturami. Ustvaril je avtorsko glasbo za več gledaliških, plesnih in lutkovnih predstav. Je tudi umetniški direktor Zavoda Sploh, ki se ukvarja s produkcijo glasbenih in uprizoritvenih umetnosti, ter z izobraževanjem in založništvom.
Kontakt: www.sploh.si/umetniki www.myspace.com/tomazgrom

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
CARNAVAL
Carnaval so slovenski stoner alter blues funk metal rock bend. Èe slučajno ne bi bili nekaj posebnega, pač ne bi bili nič posebnega.
Kontakt: www.carnaval.si

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
JURE TORI
Jure Tori se je rodil leta 1975 v Trbovljah. Glasbeno šolo je začel obiskovati pri sedmih letih, harmoniko pa se je začel učiti dve leti kasneje. Poleg harmonike je igral še klavir in orgle. Radovednost in želja po igranju ga je že v zgodnjih otroških letih vodila v sodelovanje z različnimi zasedbami iz bližnjih krajev. Največji pečat pa mu je dala skupina Orlek, ki so jo skupaj z ostalimi takratnimi člani ustanovili že pri rosnih 14. letih, in pri katerih še vedno igra. Ljubezen, izkušnje in energija pa so ga vodile še naprej. Tako so se mu poti križale z različnimi ustvarjalci. Rodila so se nova sodelovanja, nove melodije in nova čustva. Do sedaj je soustvarjal z mednarodno plesno skupino En Knap, glasbeno skupino Hiša, Pihalnim orkestrom Svea, Skupino Bluesteam, Alko Vujico, s skupino Pax, s Sašom Boletom, skupino Crazed Farmers, z Jadranko Jovanoviæ in Nikolo Rackov. V zadnjem času mu je poleg skupine Orlek, v veliko čast igrati s kontrabasistom Ewaldom Oberleitnerjem iz Gradca in z Bogdano Herman. Njegova glasbena pot pa se še vedno pogosto srečuje z idejami in ustvarjanjem Dušana Kastelica (med drugim avtor Perkmandeljca). Z avtorskim delom izraža svojo osebnost. Včasih na hecen, drugič resen način igra svoje travme in radosti življenja. To je njegova najlažja pot, da se skrije ali zbeži v svoj svet.
Kontakt: www.juretori.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
SAETA - Skupina za eksperimentalno glasbo - (feat. Tinkara Kovač)
Skupina je bila ustanovljena leta 1977 in takrat se je konstituirala kot prva in edina skupina, ki je v glasbeni usmeritvi združevala organizirano improvizacijo, elemente eksperimentalne glasbe na podlagi različnih partiturnih zapisov in navodil za izvajanje, elemente minimalistične (repetitivne) glasbe ter izvajano v živo ali posneto elektroakustično glasbo različnih zvočnih izvorov. To usmeritev je ohranila do danes. Uveljavila se je tako doma (Cankarjev dom v Ljubljani, Evropski mesec kulture, manjši kraji po Sloveniji) kot tudi v mednarodnem prostoru (nastopi po Evropi od Pariza (Bienale mladih) do Gradca (Štajerska jesen) in na prostoru nekdanje Jugoslavije (Beograd – Evropski festival minimalne glasbe, Opatija — Muzičko stvaralaštvo Jugoslavije). Leta 2002 je s sodelovanjem skladateljev iz Slovenije, Francije, Srbije in Èrne gore pripravila prireditev "O-zvočenje 1". Koncerte s skupnim imenom "O-zvočenje" pripravlja vse do danes. Leta 1997 je izdala svojo prvo zgoščenko "SAETA / CONCERT", ki vsebuje posnetek nastopa iz leta 1979. Koncertni posnetek "O-zvočenje 4" iz leta 2006 je leto kasneje izšel na zgoščenki "SAETA Koncert / Concert 2006". Istega leta so izdali ploščo "OKOSTJA", ki je izšla kot del kataloga k razstavi "Okostja" (Galerija Božidar Jakac, Kostanjevica na Krki) člana skupine in akademskega slikarja Jožeta Slaka. Leta 2009 je izšla še zgoščenka Koncert 2008.
Kontakt: www.saeta-band.net

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
UBRANA URBANA
Èlana skupine Horda grdih pa tudi sicer vsestranska glasbenika Samo Kutin in Tadej Èauševič na zgoščenki ''Za v žep'' predstavljata 8 skladb, ki so se izluščile iz improvizacij igranih na ljubljanskih ulicah. Ubrani zvoki Samovega madžarskega hurdy gurdya ter tarabuke in brenkal izpod Tadejevih rok odzvanjajo urbano glasbo za vsak žep.
Kontakt: cadrgrecords@gmail.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
MARKO HATLAK
Marko Hatlak je končal Srednjo glasbeno šolo v Ljubljani ter se na študij koncertne harmonike odpravil v Nemčijo, kjer je diplomiral pri priznanem profesorju Ivanu Kovalu na Visoki šoli za glasbo Franz Liszt v Weimarju. Zaradi želje po nadgradnji svojega dela je šolanje nadaljeval s podiplomskim študijem na Visoki šoli za glasbo v Würzburgu pri izjemnem profesorju Stefanu Hussongu, kjer je opravil umetniško ter kasneje še koncertno diplomo. Obdobje zadnjih desetih let se v Hatlakovem koncertiranju odseva skozi raznovrsten repertoar, ki ga kljub pestrosti vztrajno goji z dobršnjo mero premišljenosti in poglobljenosti ne glede na projekt, ki se ga loteva. Njegov repertoar zavzema izvajanje baročne, renesančne in sodobne glasbe, saj je interpretacija klasične glasbe tisti testament, h kateremu se vedno znova vrača, ga raziskuje in se vanj poglablja. Ob solističnem koncertiranju nastopa v duetu s priznano violončelisko Karmen Pečar in drugimi, priznanimi slovenskimi glasbeniki. Protiutež intelektualnemu raziskovanju predstavlja v Hatlakovem delu izvajanje tango glasbe, skozi katero lahko najočitneje izrazi svojo bit – strastno iskanje poti onkraj sebe, preko svojih zmožnosti in zmožnosti svojega instrumenta. Kot ustanovitelj in umetniški vodja deluje v skupini Funtango, s katero izvajajo predvsem dela Astorja Piazzole, umetniško vodstvo pa mu je bilo v zadnjem letu zaupano tudi v projektu ArsTango s svetovno priznanim violinistom Stefanom Milenkoviæem. Kot dolgoletni član deluje v skupini Terrafolk, posveča pa se tudi preostalim umentiškim projektom, od gledališke do filmske umetnosti.
Kontakt: www.markohatlak.org

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
NAJOUA
Duo NAJOUA je glasbeni projekt Ane Kravanja in Sama Kutina. Avtorsko glasbo izvajata na štirih, pri nas izdelanih kalimbah, ki so sicer tradicionalen afriški instrument. Skladbe so izrazno dinamične, raznolike v prepletanju ritmičnih in melodičnih variacij na trinajstih tonih kalimbe in vključujejo improvizacije, iz katerih se tudi porajajo. Od ponavljajočih se, v trans ponašajočih kompozicij, se glasba prelevi tudi v igrive humorne viže in nenavadne zvoke, ki izhajajo iz eksperimentiranja.
Kontakt: cadrgrecords@gmail.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
PASTICHON
Pastichon je štiričlanska zasedba o kateri veliko pove že njeno ime. Pastiche je beseda za umetniško delo, ponovno sestavljeno iz že znanega, imitacija, predelava z namenom ponovne uporabe. Na ta način trije fantje in dekle ustvarjajo avtorsko glasbo. Vsak prinese k skupini neko svojo idejo o glasbi, to kar poslušajo, se vtisne v njih in vpliva na to kaj sami ustvarjajo, ker so njihovi okusi zelo različni, je tudi glasba raznolika. Po petih letih, v katerih zasedba menja ime in nekatere člane, je končno napočil čas za prvi album z naslovom "Kratko ampak sladko". Na njem boste našli devet avtorskih skladb z besedili v slovenščini, angleščini in celo francoščini. Žanrsko se nekako gibljejo med rockom in popom z občasnimi odkloni k drugim zvrstem.
Kontakt: www.pastichon.si

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
APPLESAUCE LORRAINE
Applesauce Lorraine sestavljajo trije člani (boben, kitara, bas/vokal), ki so se glasbeno spoznali na mnogih jam session-ih, na katerih so odkrili skupen ustvarjalni miselni tok, kasneje pa tudi skupno vizijo glasbe in prihodnosti v splošnem. Glasba, ki jo izvajajo (fuzija rocka, bluesa in funka), je izključno avtorska in vsekakor predstavlja nekaj svežega, pa vendar poslušljivega na področju sodobnih glasbenih stvaritev.
Kontakt: applesauce.lorraine@gmail.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Knjiga)
KLARISA JOVANOVIÆ
Klarisa Jovanoviæ je profesorica francoščine in primerjalne književnosti. Poje, piše in prevaja knjige za otroke in odrasle. Maja Šubic je akademska slikarka. Ker zelo rada bere, so ji različne knjige vodilo tudi pri ustvarjanju akvarelov, slik in fresk. Slikanica nam razkriva posebnosti, lepote in radosti posameznih mesecev.
Kontakt: www.facebook.com/klarisa.jovanovic

Bibliografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
LUNIN MED
Lunin med je glasbeno popotovanje s slovensko ljudsko pesmijo in zvočili ter glasbili sveta. Z Matejo Gorjup in Samom Kutinom.
Kontakt: cadrgrecords@gmail.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
TMINSKI MADRIGALISTI
Tminski madrigalisti so pričeli z delovanjem jeseni leta 1996. Gojijo fantovsko zborovsko petje, ki ga občasno spremljata kitara in flavta. Na samem začetku je šlo v prvi vrsti za nekakšno Monty Pythonovsko parodiranje "pravih" pevskih zborov in čeprav so prvotno idejo hitro prerasli in nadgradili. sta parodija in humor vseeno ostali pomembni prvini njihovega izraza. Glasba je v celoti avtorsko delo, čeprav precej spominja na ljudsko. Si pa fantje včasih le izposodijo kakšen tradicionalen napev, ki ga nato priredijo na svoj način. Besedila, ki so napisana v tolminskem narečju - tminščini, večinoma govorijo o dogodkih iz vsakdanjega življenja in zgodovine, kar nekaj pa je takih, ki opevajo kar madrigaliste same. Ob ustanovitvi je zasedba štela osem, včasih tudi devet glasov, z leti pa se je število članov zmanjšalo in danes nastopajo kot kvintet.
Kontakt: Mrak Damir (051/818-995), tminskimadrigalisti@gmail.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
DRUMARTICA
Drumartica je ena najprepoznavnejših evropskih tolkalnih zasedb v zadnjem času. Po uspehih na prestižnih tekmovanjih v Luxembourgu (IPCL) in Bolgariji (PENDIM) je duo koncertiral v ZDA, Rusiji in širom Evrope v pomembnih dvoranah kot so Carnegie Hall v New Yorku, Berlinska Filharmonija, Auditorio de Tenerife in Hermitage Theater v St. Petersburgu. Simon Klavžar in Jože Bogolin sta se izpopolnjevala na Visoki šoli za glasbo v Münchenu pod mentorstvom prof. dr. Petra Sadla, enega najuspešnejših tolkalcev v svetu danes, ter pod mentorstvom članov Ensemble Moderna v Frankfurtu. Skupno muziciranje za zabavo od leta 2006 je čez nekaj let preraslo v veliko prepoznavnost ter duo pripeljalo do izjemnih uspehov na mednarodnih prizoriščih.
Kontakt: slovenianpercussionduo@gmail.com, www.drumartica.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
SAMOANA
Samo Kutin in Ana Kravanja sta člana različnih zasedb in improvizacijskih sestavov, skupaj pa tvorita tudi zasedbo Najoua (glasba za kalimbe). Tokrat sta kot duo v instrumentalni avtorski glasbi združila zvoke hurdy gurdy-ja in violine, repetitivnejšim melodičnim vzorcem hurdy gurdy-ja pa je Samo pri štirih skladbah z nasnemavanjem dodal še harmonij. Tako za nasprotje kot dopolnjevanje poskrbita improvizirani skladbi ''tik nad gladino'', kjer je hurdy gurdy igran s kontaktnim mikrofonom in ''na tirih'', kjer improvizacijo soustvarja Ana na violini. Čeprav madžarsko srednjeveško glasbilo hurdy gurdy na plošči najde svoje zvočno mesto pri vseh skladbah, je violina nepogrešljiva pri razširjanju zvočne pokrajine.
Kontakt: cadrgrecords@gmai.com

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *

(Glasba)
ETNOPLOČ
Across the border- Live, Naslovno delo, nastalo pod taktirko Aleksandra Ipavca, je produkt neposredne izkušnje, avtorjevega osebnega doživetja specifičnih okoliščin obmejnega teritorija med »Zahodom in Balkanom« oziroma med »Evropo in Vzhodom« - ali pač, med »Evropo in Zahodom«… Iz njegovih not vejejo strah, kaos in zmešnjava, ki jih v tem tranzicijskem prostoru in času, kjer so meje sicer padle, a v glavah še vedno ostajajo, občuti marsikdo, še zlasti pa senzibilen umetnik. Toda mol se zlije v dur, v željo po preseganju meja in razbijanju namišljenih zidov preko glasbe in ostalih umetniških jezikov. Celoten album Across the border zato ignorira meje, naj bodo politične, nacionalne, mentalne, spiritualne ali tiste v glavah, in v sebi ne glede na poreklo ali pričakovanja meša barve, zvoke, ljudi in inštrumente. Avtorji že s svojim obstojem in delovanjem v drugem kulturnem prostoru, ki je pravzaprav en skupen prostor, ne dovolijo, da bi jih pojem »meja« kakorkoli omejeval. V glasbi, ki jo ustvarjajo in izvajajo, pa to načelo uresničujejo s tem, da v kolaž združujejo različna glasbena izročila, ki so na videz nezdružljiva: jazz standard in blues, ki ju začinijo s tangom, balkanskimi, italijanskimi ljudskimi, židovskimi in skandinavskimi ritmi in harmonijami. Na zgoščenki Across the border se srečata vzhod in zahod, južnjaški temperament trešči v severnjaško liriko, tradicija oplemeniti sodobnost, individualnost se zlije v trio, rezultat pa je devet priredb in avtorskih skladb Aleksandra Ipavca.
Kontakt: 041-238-585 Matej Špacapan

Diskografija:
Klikni za naročilo po ceni, ki si jo sami določite!


* * * * * * * * * * * * * * * * * *